УЕФА наказа украинския футболен клуб Днепър с отнемане на 6 точки от актива. Санкцията е заради просрочени дългове към бивши играчи на отбора. След това наказание „сините“ се озоваха на предпоследно място в класирането на Висшата лига с актив от 6 точки. Последен е Карпати (Лвов) с 5 т.

Преди година Днепър отново беше санкциониран от евроцентралата. Тогава клубът получи предупреждение, че ще бъде изключен от европейските клубни турнири за следващите три сезона и плати глоба в размер на 100 000 евро.

Украинският гранд върви по стъпките на българския ЦСКА. Клубът, който игра финал в Лига Европа през 2015 година, има огромни дългове, а босът Игор Коломойски няма намерение да ги плаща. В същото време обаче той отказва да продаде Днепър на адекватна цена.

Прогнозите в Украйна са, че тимът ще прекрати своето съществуване, а на стадион "Днепър Арена" мачовете си ще играят Волин (Луцк) или Нафтовик (Охтирка), които се финансират от фирма на Коломойски. Мястото на Днепър  в украинската Висша лига ще заеме Черкаский (Черкаси).

Има вариант все пак клубът да не бъде заличен, а да бъде пратен в третото ниво на местния футбол, като в същото време бъде създаден оздравителен план.