УЕФА започна разследване срещу мениджъра на Арсенал Арсен Венгер заради коментари срещу съдиите след мача от Шампионската лига с Милан.
 
Европейската централа разкри, че френският специалист може да бъде наказан, като датата за изслушването му ще бъде определена по-късно. Дисциплинарната комисия има заседание на 29 март. Венгер е заплашен от трето наказание от УЕФА за последната година.
 
Мениджърът на Арсенал обвини рефера Дамир Скомина, че е дал прекалено много нарушения в полза на Милан при победата на “артилеристите” с 3:0 във вторник. Телевизионните камери показаха и спор между треньора и асисентите на словенския съдия след края на мача. Арсенал отпадна, след като загуби първия мач с 0:4.
 
Венгер бе наказан по същото обвинение след отпадането на лондончани от Барселона на същия етап от Шампионската лига през миналия сезон. Тогава той се скара с Масимо Бузака заради червения картон на Робин ван перси при поражението с 1:3 в Испания. Мениджърът на Арсенал изтърпя наказанието по време на първия плейоф срещу Удинезе. Тогава обаче отново бе санкциониран, след като от трибуните комуникираше с асистентите си на резервната скамейка.