Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде интервю за германската телевизия ZDF, в което постави крайна дата за приключване на сезон 2019/20 в Шампионската лига.

„Работим по няколко варианта за рестартиране на Шампионската лига и Лига Европа. Може да е през май юни, юли... Обсъжда се дори опцията да не завършим сезона в евротурнирите“, заяви Чеферин.

„Има работна група, която разработва възможностите. Ние обаче сме зависими от властите и от това кога ще ни позволят да играем. До 3 август Шампионската лига и Лига Европа трябва да са завършили. Не можем да продължим през септември или октомври“, допълни шефът на европейския футбол.

Словенецът обяснява и по какъв начин може да бъдат завършени сезоните в клубните турнири. Сред възможните варианти е и провеждането на Финална четворка в един град.

„Ситуацията е извънредна. Разработваме много варианти. Провеждането на директна елиминация в един мач на неутрален терен е сред тях. Не изключваме и вариантите с финална осмица или финална четворка. Трябва да сме гъвкави заради тази пандемия. Единственият грешен ход ще бъде да застрашим здравето на футболистите, феновете и съдиите“, завършва президентът на УЕФА.