Треньорът на Наполи Валтер Мацари няма да може да води тима си и в двете осминафинални срещи от Шампионската лига срещу Челси, след като УЕФА не уважи жалбата му срещу наложеното наказание.
 
Мацари получи санкцията през януари, след като в последния мач на италианския тим в Група “А” на 7 декември блъсна нападателя на Виляреал Нилмар. Неаполитанците спечелиха двубоя с 2:0 и продължиха в следващата фаза за сметка на Манчестър Сити.
 
В момента, когато Мацари блъсна бразилския футболист срещата се играеше при нулево равенство. 50-годишният специалист призна, че действието му и било с цел разбуждане на неговите играчи.
 
Наказанието на Валтер Мацари е за три мача, но третата среща е под условие и ще влезе в сила при друга подобна проява в следващите две години.
 
Наставникът на Наполи има забрана не само да дава указания на своите играчи край тъчлинията и в съблекалнята по време на срещите с Челси на 21 февруари и 14 март, но няма право да говори с асистентите си преди и по време на мача по телефона.