УЕФА обяви Гърция, Кипър, Унгария и Полша като неутрални зони за изиграване на квалификационните мачове от евротурнирите през новия сезон, а както е известно, в тях ще участват и българските представители - Лудогорец в ШЛ и ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Славия в Лига Европа. Това ще стане, ако бъдат въведени рестрикции в някои от страните заради коронавируса.

Квалификационните кръгове за Шампионска лига и Лига Европа трябва да се изиграят между 8 август и 1 октомври, но заради пандемията с коронавируса и ситуацията в различните страни е трудно да планира организацията на срещите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Гърция, Кипър, Унгария и Полша ще предоставят стадиони, ако рестрикциите за пътуване правят невъзможно провеждането на съответния мач на предварително обявеното място.

Определените от жребия за домакини отбори ще губят служебно мачовете, ако не информират УЕФА за евентуални наложени рестрикции или ако те са влезли в сила по-малко от 48 часа преди началото на срещата.

Както е известно, бе намален броят на мачовете, като победителите от квалификационните срещи ще бъдат определяни след една среща, с изключение на плейофния кръг за влизане в групите на Шампионска лига.