България се появи като един от вариантите да приеме някой от двата отложени 1/8-финала на Лига Европа. Както е известно, днес трябваше да се проведат срещите Севиля – Рома и Интер – Хетафе. Вчера УЕФА обаче отмени провеждането им заради пандемията с коронавируса в Италия.

В момента европейската футболна централа търси други варианти. Най-реалистичният от тях е отборите да се изправят в един мач на директна елиминация на неутрален терен при празни трибуни. Вариантите за момента са България, Франция, Полша и Русия, пише „Гадзета дело Спорт“. Сутринта друго италианско издание, „Кориере дело Спорт“, съобщи за такава възможност, но посочи само Полша и Русия.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Очаква се УЕФА скоро да излезе с важното решение. Целта на евроцентралата е победителите от двете двойки да могат да участват на жребия за 1/4-финалите, който ще се проведе на 20 март.

В същото време „Месаджеро“ шокира с информацията, че Европейската футболна конфедерация е поискала Интер и Рома доброволно да напуснат участието си, за да може Лига Европа да продължи нормалния си ход. Двата италиански отбора обаче са отказали подобен вариант.