На 17 септември любителите на футбола ще могат да се насладят на вълнуващи срещи от основната фаза на UEFA Шампионска лига. От този август турнирът на UEFA следва нов формат, който прави първенството по-атрактивно и конкурентно, като дава възможност на зрителите да се насладят на повече мачове отпреди. Пред погледите на милиони зрители се изправят отборите на Милан срещу Ливърпул и Реал Мадрид срещу Щутгарт. Двата мача започват на 17 септември в 22 часа и ще могат да бъдат гледани пряко в каналите на MAX Sport.

На стадион „Сан Сиро“ в Милано се срещат отборите на два европейски титана в лицето на Милан и Ливърпул. Историческото съперничество на двата отбора е познато от незабравимите финали на Шампионска лига през 2005 и 2007 година, когато и двата тима си размениха по победа в оспорваните двубои. Това емблематично съперничество ще предложи сблъсък на техника и стилове на игра, а в центъра на вниманието ще бъдат играчи като Рафаел Леао (Милан) и звездите на мърсисайдци Мохамед Салах и Дарвин Нунес. По същото време, на „Сантяго Бернабеу“, Реал Мадрид посреща Щутгарт. Реал започва защита на титлата си от миналия сезон, но опонентите се ще се борят за слава на испанска земя. Историята на Реал Мадрид в Шампионска лига е повече от внушителна, като клубът разполага с цели 15 титли. В същия ден един срещу друг се изправят и отборите на Байерн Мюнхен и Динамо Загреб, Ювентус и ПСВ Айндховен, Спортинг Лисабон и Лил, както и Йънг Бойс и Астън Вила.

Повечето срещи в новия формат на турнира вдъхновиха уникалното по рода си шоу Champions TV на maxsport.sportal.bg/championstv/ да се завърне с още повече емоции за феновете на футбола с началото на новия сезон на UEFA Шампионска лига. Форматът е резултат от съвместните усилия на А1, bTV и Sportal за предоставяне на най-добро потребителско изживяване. Освен досегашните супер мачове, излъчвани на живо всяка сряда вечер в платформата, зрителите вече ще могат да се насладят на двойна доза адреналин с новите вторнични предавания, заедно с ексклузивния четвъртък на 19 септември. Всяка вторник вечер, по време на мачовете от основната фаза на UEFA Шампионска лига, феновете ще имат възможност да гледат на живо комбинирано предаване от всички мачове. Предаването ще се излъчва директно в ефира на MAX Sport и онлайн на maxsport.sportal.bg/championstv/, като зрителите ще могат да следят едновременно всичките най-интересни късни мачове от програмата с професионален коментар на български език.

Към момента в богатото портфолио на А1 от права за спортни събития се включват редица интересни първенства и турнири от света на спорта. От футбола това са UEFA Шампионска лига, UEFA Лига Европа, UEFA Лига на конференциите, испанската LaLiga, италианската Serie A, Купата на Италия, Купата на Франция, Купата на Турция, Copa Libertadores, Copa Sudamericana. Цялото портфолио е достъпно с пакет MAX Sport PLUS.