УЕФА спря правата на двама арменски съдии заради участие в уреждане на мачове. От футболната централа обявиха, че става въпрос за главния съдия Андраник Арсенян и Ховханес Авагян, негов асистент. Арбитрите са били уличени, че са манипулирали мач заради печалба от залагания и доказателствата за това са мониторинг на движение на парични потоци и допълнителна информация.

Двамата са международни съдии от малко повече от година, обяви Арменската федерация по футбол. Те били включени в листата на ФИФА през януари 2012 година и само година и половина по-късно попадат под ударите на дисциплинарния правилник. Двамата са привикани в офисите на УЕФА да дават обяснения на 22-и август.

От Европейската централа обясниха, че става въпрос за мача между Викингур (Фарьорски острови) и Интер Турку (Финландия) от Лига Европа, игран на 11-и юли и завършил с успех на фарьорците с 1:0. Съдията Арсенян е обвинен в това, че помогнал и на двата отбора да си вкарат голове в среща, която очевидно вървяла към нулево равенство. Той дал две дузпи, по една за всеки отбор, като в 78-ата минута свирнал наказателния удар за домакините. Те открили резултата, а две минути по-късно съдията дал дузпа и за Интер Турку, но гостите пък не успели да улучат вратата.