ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

УЕФА обяви наказанието на сръбския национален отбор, наложено заради обидни скандирания на етническа основа по време на евроквалификацията за Евро 2024 срещу Черна гора в Подгорица.

Воденият от Драган Стойкович тим спечели с 2:0 на 27 март, но заради поведението на феновете си западните ни съседи бяха наказани с глоба от 50 000 евро и един мач без публика.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Освен това Сръбският футболен съюз получи забрана да продава билети на свои фенове за предстоящото гостуване в България на 20 юни.

Наказанието за един мач без публика ще бъде изтърпяно на 7 септември, когато „белите орли“ приемат Унгария в мач от нашата група „G“ на евроквалификациите.

От УЕФА са уточнили, че наказанието е толкова сурово, тъй като вече е имало предупреждение за предишни обиди на расова основа, направени по време на мач от Лигата на нациите през миналата година.

Футболната асоциация на Черна гора е глобена с 20 000 евро заради допуснати проблеми на трибуните и ще трябва да затвори част от стадиона в Подгорица за домакинския мач срещу България на 10 септември.

Припомняме, че Сърбия е лидер в класирането на групата с 6 точки от два изиграни мача. Следват Унгария и Черна гора с по 3 точки. На последните две позиции, без спечелен актив, са нашите национали и Литва. „Лъвовете“ заемат последното пето място заради по-лоша голова разлика.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!