УЕФА може да отнеме домакинството на Турция на финала на Шампионската лига през следващата година - 30 май 2020 г. на олимпийския стадион в Ататюрк. Това обяви вицепрезидентът на организацията Мишел Ува в интервю за "Tuttomercatoweb", допълвайки че евентуалното решение се дължи на политическата ситуация.

"Ще направим всичко възможно да запазим автономията и независимостта на спорта, но, разбира се, не можем да заменим ООН и ЕС, дипломати, посланици и други политически институции", каза Ува.

Решенията в УЕФА се вземат съвместно от президента и изпълнителния комитет. След началото на военната операция на Турция в Сирия, мнозина призовават Истанбул да бъде лишен от правото да бъде домакин на финала. Мнозина също така призовават да накажат Турция, защото футболистите им празнуват при гол с жест в подкрепа на тази операция.

Припомняме, че френският министър на спорта Роксана Марасиняну призова турският отбор трябва да бъде наказан за военния поздрав на футболистите по време на мача с "петлите" (1:1) в квалификация за Евро 2020.