УЕФА умува да премести финала на Шампионската лига от Санкт Петербург на стадион извън Русия, прогнозират западните медии. Мачът е насрочен за 28 май на „Газпром Арена“ във втория по население руски град. Причина за евентуалната промяна е изключително напрегнатите отношения между Москва и Киев.

Напрежението по оста Русия – Украйна нарасна още повече, след като Владимир Путин призна вчера Донецката и Луганската народни републики. Нещо повече – руският президент веднага  изпрати войски в двата района, където психологическата жега е достигнала връхната си точка.

„По всичко изглежда, че конфликтът ще се проточи, а почти сигурно ЕС ще наложи санкции на Русия. Тази политическа конюнктура няма как да не се отрази и на решенията, които ще вземе УЕФА. Не е изключено финалът в Шампионската лига да бъде преместен на „Уембли“. Разбира се, на този етап това са само предположения", пишат в Англия и припомнят, че миналия сезон пак имаше промяна. Заради коиронавируса битката за първото място между Челси и Ман Сити се игра не в Истанбул, а в Порто.