УЕФА взе решение, което позволява на лекарите на отборите да преценяват дали футболист може да продължи участието си в мач, след като е получил мозъчно сътресение. Генералният секретар на европейската футболна централа Джани Инфантино разясни, че промяната моментално влиза в сила.
 
Тя ще позволи на съдиите да спират срещата за 3 минути. През това време докторите ще трябва да преценят дали пострадалият футболист ще може да продължи да играе. След това реферът на двубоя трябва да бъде информиран за решението им.
 
Решението идва в резултат от зачестилите травми в главата на футболисти. Най-пресните случаи са от световното първенство това лято, когато Алваро Перейра и Хавиер Масчерано получиха сътресения, но доиграха срещите. Германецът Кристоф Крамер беше принудително заменен по време на финала на Мнодиал 2014.
 
Другото важно решение, което Изпълкомът на УЕФА взе на заседанието си, е свързано с въвеждането на биологични паспорти за футболистите. По този начин ще се следят промените в биологичния профил на даден играч, за да разбере дали той взема допинг, тъй като моментните тестове не винаги са достатъчно точни.