УЕФА е задържала част от приходите на Спартак (Москва) от тазгодишното издание на евротурнирите. Това призна вицепрезидентът на руския клуб Найл Измайлов пред ТАСС. Първоначалната информация в медиите, че европейската футболна централа е глобила клуба, за който играе Ивелин Попов, заради нередности при телевизионно излъчване. Измайлов обаче внесе яснота около случая.

„Нашият клуб действително получи уведомление от УЕФА за задържането на определена сума. Това обаче не е свързано с мачовете от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу кипърския АЕК. Причината е нареждане на съда в швейцарския град Нион, който постановява за изпълнение на решение на съда в Кадис (Испания) от 2009 година, което пък е базирано на документи от 1996 година. В момента нашият клуб изяснява обстоятелствата, довело да съдебните решения. След това ще вземем мерки да обжалваме“, разкри вицепрезидентът на Спартак (Москва).

Както е известно, Спартак (Москва) отпадна от АЕК Ларнака в третия квалификационен кръг на Лига Европа след домакинско поражение с 0:1, след като в първия мач двата тима направиха 1:1 в Кипър. Заради участието си в таза фаза „червено-белите“ заработиха 220 000 евро премия от УЕФА.