Нападателят на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек, който с попаденията си в последно време се превърна в новата звезда на "червените дяволи" и остави на резервната скамейка не само Димитър Бербатов, но и мексиканеца Хавиер Ернандес - Чичарито, няма да може да играе поне месец.

Младокът получи разтежение на бедрото и бе заменен в 35-ата минута от Хавиер Ернандес при разгромния успех над Арсенал с 8:2. 21-годишният английския национал, който вкара гола за 1:0 срещу Арсенал, ще пропусне евроквалификацията на "трите лъва" срещу България на 2 септември на Националния стадион "Васил Левски" в София.

"Това е неприятна загуба както за нас, така и за Англия. Дани се оплакваше от болка в бедрото още преди мача и тя се усили в хода на двубоя, но за съжаление не успяхме достатъчно бързо да реагираме и да го заменин с Ернандес. Много е жалко, че стана така, защото сега той трябва да почива четири или пет седмици", заяви във връзка с контузията мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън.

След контузията на Уелбек шансовете на Димитър Бербатов да се появи в игра поне за няколко минути в някои от следващите мачове на Юнайтед се увеличават. /БЛИЦ