Уелс се класира за финален бараж по пътя за Мондиала в Катар. Гарет Бейл донесе успеха на тима си с две попадения във вратата на Австрия, за крайното 2:1. Забитцер отбеляза за австрийците, но с дейното участие на Бен Дейвис, но австрийците не съумяха да се възползват от този гол и в крайна сметка отпаднаха от борбата.

В 6-ата минута Баумгартнер създаде най-опасната ситуация пред вратата на Уелс, но топката не влезе във вратата. 

Звездата на домакините Гарет Бейл откри резултата с перфектно изпълнен пряк свободен удар в 25-ата минута. Аарън Рамзи се измъкна от бранител на австрийците в 41-ата минута и стреля към вратата на Лонднер, но той изби.

Отново Баумгартнер в края на полувремето пробва мерника си, но Хенеси не се затрудни и улови топката.

В 52-ата минута отново Гарет Бейл беше точен и удвои преднината на тима си. Той се възползва от центриране в наказателното поле и с отличен удар забоде топката в мрежата на австрийския вратар. В 65-ата минута Забитцер се разписа, но с дейното участие на Бен Дейвис и австрийците видяха шанс в мача. Ситуацията беше прегледана и с ВАР.

До края на двубоя домакините устискаха аванса си и чакат победителя от мача Шотландия - Украйна, който ще се играе през юни.

Уелс - Австрия 2:1
2:0 Бейл (25, 52), 2:1 Сабитцер (65)

Състави:

Уелс: 1. Уейн Хенеси, 4. Бен Дейвис, 14. Конър Робъртс, 6. Джо Родън, 3. Неко Шей Уилямс, 7. Джоузеф Алън, 10. Аарън Рамзи, 8. Хари Уилсън, 15. Ампаду, 11. Гарет Бейл, 20. Даниел Джеймс

Австрия: 12. Хайнц Линднер, 3. Александър Драгович, 8. Давид Алаба, 21. Лайнер, 4. Мартин Хинтерегер, 9. Марсел Сабитцер, 20. Конрад Лаймер, 23. Шлагер, 19. Кристоф Баумгартнер, 16. Николас Сейвалд, 7. Марко Арнаутович

стадион: Кардиф Сити стейдиъм
съдия: Марчиняк (Полша)