Уест Бромич подля вода пред шампионските амбиции на Тотнъм и направи 1:1 на „Уайт Харт Лейн” в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. „Шпорите” направиха всичко, за да стопят аванса на Лестър на върха в класирането, но шансът не бе на тяхна страна в този двубой, в който удариха и две греди. Така на "лисиците" им трябва само още една победа, за да вдигнат трофея. Крейг Доусън пък бе героят за Уест Бромич, след като изкупи вината си за автогола, с който Тотнъм поведе, забивайки изравнителното попадение.

Домакините започнаха вихрено, но така и не можеха да преодолеят стабилния вратар на гостите Боаз Майхил.

Малшанс споходи Тотнъм в 9-ата минута, когато Деле Али и Хари Кейн организираха отлична атака, но ударът на нападателя се отби първо от вратаря, а след това рикошира в гредата.

В 33-ата минута „шпорите” поведоха, след като в опита си да изчисти центриране, Крейг Доусън си вкара автогол.  

„Шпорите” продължиха натиска и не изпускаха инициативата.

След подновяване на играта Уест Бромич показа, че няма да се даде без бой. Тотнъм обаче изпусна нов шанс в 57-ата минута, когато при бърза контраатака Ерик Ламела разтресе за втори път гредата.

Крейг Доусън попари домакините след като 73-ата минута се реваншира за автогола си, изравнявайки с глава след центриране от корнер. Допълнителни проблеми за Тотнъм донесе и контузията на Ерик Дайър, напусна контузен след удар в главата при изравнителното попадение.

Голът смути домакините, а Уест Бромич стоеше много уверено на терена и дори можеше да изтръгне победата в края.

Тотнъм е втори в класирането с 69 точки и изостава на 7 от Лестър три кръга преди края.

Уест Бромич е 13-и с 41 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!