Английският Уест Хям привлече еквадорския нападател Енер Валенсия от мексиканския Пачука срещу близо 15 милиона паунда, твърди „Скай Спортс“, позовавайки се на свои източници.
 
25-годишният Валенсия, който вкара три гола за Еквадор по време на Мондиал 2014, е преминал медицински тестове, разбрал се е за личните си условия и е подписал петгодишен договор. Остава само официално потвърждение от страна на „чуковете“.
 
Мениджърът на Уест Хям Сам Алардайс се бореше с няколко клуба от Висшата лига за подписа на еквадореца. Трансферната сума за Валенсия се доближава до рекордните за клуба 15 милиона паунда, платени за Анди Керъл.
 
Енер Валенсия ще бъде петото ново попълнение на лондонския клуб, след като през това лято бяха привлечени аржентинският нападател Мауро Сарате, дефанзивният халф Шейху Куяте, левият бек Арън Кресуел и халфът Диего Пойет.
 
Нападателят привлече вниманието на английските специалисти още преди световното първенство, след като вкара с глава за Еквадор по време на контролата с Англия (2:2) в Маями. През миналия сезон Енер Валенсия вкара 18 гола в 23 мача за Пачука.