Борещият се за оцеляване във Висшата лига Уест Хям е подготвил два списъка с варианти за наследници на мениджъра Джанфранко Дзола. Имената в двете листи са съобръзени с това, къде “чуковете” ще играят през следващия сезон, пише “Дейли Експрес”.

Според изданието, ако Уест Хям остане в елита, то ръководството ще се обърне към списъка, който е оглавяван от Стив Макларън. Според “Дейли Мейли” обаче треньорът на Николай Михайлов в Твенте е отхвърлил възможността да поеме клуба от “Ъптън Парк”. Сред другите имена в листата са националният селекционер на Хърватия Славен Билич и бившия мениджър на Манчестър Сити Марк Хюз. Някои британски издания пишат, че Спарки също е отрязал “чуковете”.

Другият списък, този с вариант изпадане, е оглавяван от Алан Пардю. Специалистът, който бе уволнен от Уест Хям през декември 2006 г., в момента е начело на Саутхемптън и има договор за още една година. Пардю обаче с удоволствие би приел да напусне “светците” заради обтегнатите си отношения с швейцарския изпълнителен директор Никола Кортес. Интерес към мениджъра има от страна на Селтик, но той винаги е твърдял, че с радост би се върнал на “Ъптън Парк”.

Според в. “Сън” заплатата на новия мениджър на Уест Хям, ако клубът играе в Чемпиъншип през следващия сезон, ще бъде едва 4000 паунда. Британският таблоид твърди, че освен Алан Пардю вариант за наставник на тима във Втора дивизия е Йън Холоуей, който в момента е начело на Блекпул./БЛИЦ