Английският Уест Хям проявява интерес към японския национал Риочи Маеда. Нападателят има договор с Джубио Ивата до края на годината, но тимът от Джей Лигата е предложил на 30-годишния футболист удължение на контракта. Йокохама Маринос също иска острието.
 
През тази година Маеда записа мач № 250 в Джей Лигата, като това бе 12-ият му сезон за тима от Шизуока. Той вкара 14 гола, но не успя да стечели за трети пореден път голмайсторския приз, както го стори през 2009 и 2010 г. (съответно с 20 и 17 попадения).
 
В началото на годината Риочи Маеда вкара три гола за Япония при завоюването на Купата на Азия. Той се разписа в световната квалификация срещу Таджикистан. Под въпрос е дали нападателят ще получи работна виза за Англия, тъй като не е участвал в 75% от мачовете на “сините самураи” за последните 2 години, въпреки че през тази година изигра 8 срещи.
 
Уест Хям в момента заема второ място в Чемпиъншип и според информациите е готов да предложи на Маеда 2-годишен договор с 1,5 милиона евро на сезон. Ако подпише с “чуковете”, нападателят ще получава три пъти повече в сравнение с Джубило Ивата. Той може да стане вторият японец в английската втора дивизия след защитника на Лестър Юки Абе.