Уест Хям постигна успех с 2:1 над Бирмингам в първи мач от 1/2-финалите на турнира "Карлинг Къп". Близо половин час "чуковете" играха с 10 души, след като в 58-ата минута директен червен картон получи Виктор Обиня, който край тъчлинията изрита Себастиян Ларсон. Въпреки това селекцията на Аврам Грант стигна до крехкия аванс преди реванша. Той ще се играе на 26 януари в Бирмингам. Другият 1/2-финал е днес от 21:45 часа - Ипсуич - Арсенал.3.jpg

Срещата на "Ъптън Парк" започна отлично за "чуковете". В 13-ата минута Марк Ноубъл напредна по дясното крило и центрира, Виктор Обиня игра с глава в наказателното поле и топката бе изчистена от голлинията. При последвалото разбъркване обаче кълбото отново се озова в Ноубъл, който с мощен удар реализира - 1:0.

По-интересните ситуации продължиха да бъдат пред вратата на Бирмингам, пазена от Бен Фостър.

Все пак в 56-ата минута гостите от Бирмингам изравниха. Точен за 1:1 бе Лиъм Риджуел, който засече с глава центрираната от Себастиан Ларсон топка и я прати в мрежата на Уест Хям. 120 секудни след това Обиня бе изгонен и домакините останаха с 10 души.

В 78-ата минута обаче те стигнаха до нов гол, доста комичен. Скот Паркър центрира отдясно към намиращия се фронтално срещу вратата Карлтън Коул, който отправи слаб удар по земя, но Фостър се прочу, като уж се наведе да лови топката, а тя премина през ръцете му и се дотъркаля зад голлинията - 2:1.

До края на срещата Бирмингам се опита да стигне до равенството, но натискът на гостите не бе достатъчно силен и те трябваше да се примирят с поражението. /БЛИЦ