Уест Хям проявява интерес към халфа на Интер Сапфир Тайдер. Това призна мениджърът на “чуковете” Сам Алардайс след загубата с 1:2 от Уелингтън Финикс в контрола. Лондонският тим е на турне в Нова Зеландия, където изигра първия си мач. Двубоят се състоя в Окланд, а попадението за Уест Хям отбеляза новопривлеченият аржентински нападател Мауро Сарате.
 
“Тайдер в плановете ни, но нищо не мога да ви кажа на този етап. До края на трансферния пазар има още много време”, лаконичен бе Алардайс.
 
22-годишният Тайдер има желание да напусне Интер и да премине във Висшата лига, което допълнително може да улесни трансфера му на "Ъптън Парк".
 
"Чуковете" вече преговарят с италианския си колеги за алжирския национал, който така и не успя да се наложи като титуляр на "Джузепе Меаца".
 
Желанието на лондончани е да привлекат Тайдер под наем за целия нов сезон, като в договора между двете страни да има и опция за перманентен трансфер.
 
Тайдер, който записа 2 мача за Алжир на Мондиала в Бразилия, премина в Интер през миналото лято от редиците на Болоня, но така и не успя да се утвърди в тима.
 
Уест Хям се цели и в португалския краен защитник Виторино Антунеш от Малага.