Уест Хям представи първото си ново попълнение за лятото. Това е мексиканският национал Едсон Алварес, който подписа петгодишен договор. 25-годишният халф пристига при „чуковете“ от Аякс. Предполага се, че сделката е на стойност около 35 милиона паунда.

Алварес имаше важна роля за националния отбор на Мексико при спечелването на Златната купа на КОНКАКАФ в началото на лятото. Очаква се през следващите дни Уест Хям да се подсили с още двама футболисти, след като постигна споразумения за Хари Магуайър от Манчестър Юнайтед и Джеймс Уорд-Праус от Саутхемптън. Актуалният носител на трофея от Лигата на конференциите беше напуснат от английския национал Деклан Райс, който премина в Арсенал срещу 105 милиона паунда.

„Този трансфер е изключително сантиментално решение. Сбъдната мечта за мен и цялото ми семейство. Висшата лига е специално първенство и мисля, че пасва на стила ми на игра. Чувствам, че вече имам дълг към Уест Хям и неговите фенове, който трябва да изплатя с изявите си на терена“, заяви Едсон Алварес пред клубния сайт на „чуковете“.