ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Уест Хям препъна лидера Арсенал и двата тима завършиха зрелищно 2:2 в лондонския сблъсък от 31-ия кръг на английската Висша лига за радост на втория Манчестър Сити. Габриел Жезус (7) и Мартин Йодегаард (10) рано дадоха комфортен аванс на "артилеристите", но Саид Бенрама (33-дузпа) и Джаред Боуен (54) изравниха. Букайо Сака пък пропусна дузпа в 52-ата минута за гостите.

Още в 5-ата минута Саид Бенрама отправи удар от границата на наказателното поле, който срещна ръката на Роб Холдинг, а домакините поискаха дузпа. Ръката на защитника беше прибрана до тялото и наказателен удар не последва. Две минути след многоходова атака гостите поведоха Букайо Сака пусна към Бен Уайт отдясно. Защитникът центрира успоредно по земя за оставения непокрит на далечната греда Габриел Жезус и бразилецът вкара за 0:1. След още три минути игра Габриел Мартинели центрира отляво към непокрития в наказателното поле Мартин Йодегаард, който засече във вратата за 0:2. 

В 32-ата минута Деклан Райс отне топката от Томас Партей, като останаха съмнения за игра с ръка. Халфът намери Лукас Пакета в наказателното поле, който беше препънат от Габриел Магаляеш и този път съдията посочи бялата точка, а ВАР потвърди решението му. Саид Бенрама реализира дузпата и намали на 1:2. Четири минути по-късно Цуфал центрира в наказателното поле от пряк свободен удар, а Михаил Антонио засече с глава, но Аарън Рамсдейл изби в корнер. Малко след това Пакета шутира от далечна дистанция, но прати топката над вратата. В продължението на първата част се получи разбъркване в наказателното поле на гостите след центриране на Джаред Боуен. Курт Зума се оказа най-съобразителен и отправи удар, но не намери очертанията на вратата. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След почивката в 50-ата минута Мартинели отправи удар след центриране от корнер, а топката срещна ръката на Антонио и съдията мигновено посочи бялата точка, но Букайо Сака пропусна дузпата, след като не уцели вратата. В 54-ата минута "чуковете" изравниха, след като защитата на Арсенал не успя да изчисти добре при хвърляне на тъч в наказателното поле, а Тило Керер върна топката към Джаред Боуен, който от движение изравни за 2:2. 

В 70-ата минута "артилеристите" организираха контраатака и Сака напредна с топката, но не потърси подаване към Тросар или Йодегаард, а шутира слабо и не затрудни въобще вратаря Лукаш Фабиански. В 82-ата минута Бенрама се пребори за топката с Холдинг и центрира, а Антонио игра с глава и топката се удари в гредата. Пет минути след това Сака засече с глава центриране отляво и отправи доста неточен удар. Арсенал натискаше и в първата минута от добавеното време Фабиански спаси удар с глава на Холдинг. Финалният щурм на гостите не доведе до нищо сериозно и двата тима взеха по точка.

След равенството Арсенал има 74 точки на върха и само 4 аванс пред Манчестър Сити, който е с мач по-малко и до края на сезона има домакинство срещу "топчиите". Уест Хям е на 15-а позиция с 31 точки и има 4 аванс през зоната на изпадащите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!