Английският елитен Уест Хям финализира привличането на мексиканския национал Пабло Барера, съобщиха от неговия клуб УНАМ Пумас. Нападателят впечатли много европейски клубове с представянето си на Мондиала и за неговия подпис се бориха също Еспаньол, Селтик и Евертън. "Чуковете" обаче спечелиха надпреварата за мексиканеца, след като предложиха 4 млн. паунда на УНАМ.

"Приключихме преговорите за трансфера на Барера в Уест Хям. Ние и Пабло сме доволни от споразумението, което постигнахме с английския клуб", заяви президентът на УНАМ Мехбуб Медайотимпо. Договорът на Барера ще бъде за четири години.

Руският милиардер Леонид Блаватник, заемащ 93-о място в списъка на най-богатите хора в света според "Форбс", може да стане собственик на “чуковете”. Очаква се 53-годишният Блаватник да закупи 35% от акциите на лондонския клуб за 30 млн. паунда, пише "Нюз ъф дъ Уърлд". Самото финансово състояние на руснака се оценява на пет милиарда паунда. Той вече преговаря с настоящите собственици на "чуковете" Дейвид Съливан и Дейвид Голд. През месец май те уволниха мениджъра Джанфранко Дзола и го замениха с Аврам Грант./БЛИЦ