Уест Хям ще има най-евтините сезонни билети във Висшата лига, когато се премести на Олимпийския стадион в Лондон. Цената за всички домакинства на "чуковете" за най-продаваните места ще бъде 289 лири или по малко над 15 лири за мач, пише БТА, цитирайки британски медии. Билетът за деца до 16 години ще бъде едва 99 лири.
 
Поевтиняването ще влезе в сила от началото на сезон 2016/2017, когато Уест Хям ще смени сегашния си "Болейн Граунд" с 54-хилядния Олимпийски стадион.
 
"Винаги сме казвали, че със смяната на стадиона ще се промени изцяло ходът на развитие на Уест Хям. За нас това е шанс да увеличим приходите си, да ги реинвестираме в играчи и да вдигнем класата си, като това обаче не става за сметка на нашите привърженици. Решението да пуснем най-евтините сезонни билети във Висшата лига показва, че ние спазваме обещанието си", каза вицепрезидентът на лондончаните Карън Брейди.
 
Планът за пускането на по-евтини билети съвпада с влизането и на новия телевизионен договор, според който клубовете във Висшата лига ще получат над 5 милиарда лири в рамките на 2016-2019 година.