Уест Хям победи с 3:0 Кардиф в мач-рефанш от полуфиналите на плейофите за класиране в Английската Висша лига и с общ резултат 5:0 се класира на финала, където очаква победителя от двубоя между Бирмингам и Блекпул. Головете за ”чуковете” вкараха Кевин Нолан и Рикардо Ваз Те през първото полувреме и Ники Мейнард в последната минута на мача.

На своя стадион Уест Хям излезе спокоен, имайки аванс от два гола след първия мач. Противно на очакванията, че Кардиф ще натисне понеже се нуждае от голове, “чуковете” взеха инициативата и набързо решиха изхода на мача. Кевин Нолан бе най-съобразителен при едно центриране от корнер и с глава отбеляза първия гол в 15-ата минута. От тази минута нататък мачът се доиграваше, а в края на първото полувреме Рикардо Ваз Те удвои преднината с удар по диагонала.

След почивката и двата отбора намалиха оборотите, а минута преди края Ники Мейнард, който се появи 5 минути по-рано, отбеляза последния гол.

В сряда (09.05) Бирмингам и Блекпул ще определят кой ще излезе срещу Уест Хям на финала на "Уембли". Победителят във финала ще играе във Висшата лига през следващия сезон. В първия двубой Блекпул победи с 1:0 на своя стадион.