Уест Хям се класира за полуфиналите в турнира за Купата на лигата в Англия. “Чуковете” треснаха Тотнъм с 2:1 насред “Уайт Харт Лейн” и вгорчиха дебюта на новия мениджър на домакините Тим Шерууд. Преди почивката играта не предложи много емоции на феновете, а всичко интересно стана през второто полувреме.

В 67-ата минута “шпорите” поведоха. Андрос Таунзънд подаде за Джърмейн Дефоу надясно, а крилото центрира към Емануел Адебайор. Непокритият таран опъна без проблеми мрежата зад стража на гостите Адриан за 1:0. След гола феновете на Тотнъм запяха: “Спърс е на път за „Уембли”, но не така мислеха гостите. Четвърт час преди края Таунзънд се контузи и беше заменен принудително от Насер Шадли. В 80-ата минута ново нещастие се стовари върху главата на Шерууд. Матю Тейлър свали топката за Мат Джарвис, който отблизо разстреля Уго Лорис и изравни - 1:1. За попадението асистира и вратарят Адриан, който изчисти секунди по-рано силно топката напред в противниковата половина.

Домакините хазартно се втурнаха напред в търсене на победата и бяха наказани. В 85-ата минута Диаме центрира отдясно и Модибо Маига с глава направи обрат пълен и донесе победата на Уест Хям с 2:1.

Това беше втори триумф от началото на сезона за “чуковете” на „Уейт Харт Лейн” след 3:0 в мач от Висшата лига. На 6 октомври голмайстори бяха бяха Уинстън Рийд, Рикардо Ваз Те и Равел Морисън.

Вече са ясни и 4-те полуфиналиста за Купата на лигата. Това са Уест Хям, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Съндърланд.