Уест Хям преговаря с бившия полузащитник на Челси Н'Голо Канте от Ал-Итихад, съобщи „Гардиън“ . Разговорите вървят вече една седмица, като все още не може да се каже със сигурност дали ще има сделка с френския халф, играл на Евро 2024 .

Смята се, че Канте, който се премести в Саудитска Арабия през 2023 г. след седем години с Челси, е доволен от настоящия си клуб, но е готов да се завърне в Лондон. Уест Хям ще трябва да плати около £20 милиона, за да придобие правата на 33-годишния халф.

„Чуковете“ са нетърпеливи да подпишат с дефанзивен полузащитник, след като Калвин Филипс не оправда очакванията по време на престоя си под наем от Манчестър Сити миналия сезон и сделката му не беше постоянна.

Техният нов мениджър Хулен Лопетеги е дългогодишен почитател на Канте и искаше да подпише с полузащитника по време на краткия му период начело на Реал Мадрид.

Канте прекара осем години в Англия, след като се премести в Лестър от Каен през 2015 г. Той стана шампион първо с „лисиците“, а после и с Челси. През 2018 година вдигна световната купа с Франция.

Уест Хям вярва, че неговият опит ще бъде жизненоважен в новата ера под ръководството на Лопетеги, който замени Дейвид Мойс в края на миналия сезон. Канте би бил четвърто попълнение в отбора след пристигането на Макс Килман, Луис Гилерме и Уес Фодерингам (вратар).