В контракта на играча с новия му клуб Уест Хям е включена опция и за закупуването на чилиеца. Последния сезон беше доста слаб за Хименес с оглед на факта, че той имаше възможността да играе едва в шест мача за Интер. В този смисъл преминаването му в Уест Хем е един много добър шанс за чилиеца да докаже, че е футболист от класа.

Една от причините, поради които самия Хименес е въодушевен от преминаването си в английския отбор е, че ще получи шанс да си спечели място в националния отбор преди Световните финали догодина в ЮАР.

"Много съм щастлив, много развълнуван и твърдо решен да покажа на какво съм способен", заяви пред официалния сайт на Уест Хем футболистът с прякор "Вълшебника".

"Аз съм играч, който обича да играе футбол, да бъде част от отбор, който задържа топката, да създава положения и да бележи голове. Не обещавам нищо, но ще направя всичко възможно да бъда полезен на клуба. Знам, че Уест Хем е фантастичен отбор, чиято фланелка са носили много големи играчи. Имаше варианти да подпиша с други клубове, но изгледах последния мач за сезона на Уест Хем и ми хареса много видяното. Мениджърът Джанфранко Дзола бе една от причините, които ме доведоха тук - пасва ми футболът, който той иска да налага", каза още новото попълнение на "чуковете". /БЛИЦ