Уест Хям е много близо до привличането на вратаря Пол Робинсън от Блекбърн, пише BBC Sport. 33-годишният бивш английски национал иска да напусне „Иууд Парк”, след като от няколко месеца е твърда резерва.

Робинсън е доста противоречив вратар. Негови детински грешки намират челно място в историята на футболните неудачници, а върхът на изцепките му е голът, който допусна в европейската квалификация Хърватия - Англия (2:0). Заради гафа Робинсън бе наречен от британските медии "Спортен комедиант №1 на века". (виж видеото по-долу)
 
Уест Хям и Блекбърн вече са постигнали съгласие относно трансфера. Остава Робинсън да уточни личните си условия. BBC Sport обаче припомня, че вратарят е в отлични отношения с мениджъра на “чуковете” Сам Алардайс и този факт гарантира осъществяването на сделката. Двамата бяха заедно преди време именно в Блекбърн. 
 
В момента титуляр на вратата на Уест Хям е финландският ветеран Юси Яскелайнен. 37-годишният страж пристигна на “Ъптън Парк” през лятото, след като преди това записа 474 мача за Болтън.