Страхотен удар от фаул на Уейн Рууни спаси Англия от загуба на точки срещу Естония в мач от група "Е" на европейските квалификации. Нападателят отбеляза така чакания първи гол в 74-ата минута, след перфектно изпълнен удар от границата на наказателното поле. Преди това "трите лъва" се измъчиха срещу далеч по-слабия си съперник, който игра цяло второ полувреме с човек по-малко.

Англичаните владееха изцяло двубоя, но така и не успяваха дори да уцелят вратата. За цялото първо полувреме играчите на Рой Ходжсън отправиха 9 удара, но само един от тях бе в очертанията на вратата.

Рууни и Уелбек се отличиха с фрапантни пропуски и опънаха нервите на своите фенове. Нападателят на Манчестър Юнайте не успя да уцели топката на два метра от вратата в 16-ата минута. Бившият му съотборник в Юнайтед Дани Уелбек пък от близко разстояние стреля право в ръцете на стража на Естония Сергей Парейко.

Джак Уилшър също се отличи с пропуска в края на първото полувреме и двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Веднага след подновяването на играта Рагнар Клаван направи груб фаул и получи жълт картон. Той обаче бе втори за него в мача и защитникът на Естония напусна терена. Домакините се окопаха здраво, а англичаните така и не намираха верен път към вратата на Парейко.

В 74-ата минута дойде мигът на Уейн Рууни. Рахийм Стърлинг бе съборен на границата на наказателното поле, а капитанът на Англия застана зад топката. Рууни стреля силно и точно до гредата, вратарят на домакините успя да хване топката, но тя вече бе влязла в мрежата му - 1:0 за Англия.

В минутите до края на мача англичаните опитаха да вкарат втори гол, който да им подсигури успеха. Рууни бе изведен чудесно сам срещу Парейко, но ударът му бе блокиран.

В крайна сметка Англия взе три точки и продължава да води в класирането с пълен актив. "Трите лъва" все още не са допуснали гол в кампанията. Естония остана с 3 точки на четвърта позиция в група "Е".