Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни тъжи по легендарния мениджър на отбора сър Алекс Фъргюсън. Английският национал е категоричен, че шотландският спец е най-добрият на своя пост въобще. Под негово ръководство  "червените дяволи" спечелиха 13 пъти Висшата лига, пет пъти ФА Къп, два пъти Шампионската лига и още не малко трофеи на клубно и световно ниво.

"По времето, когато се присъединих към отбора като младо момче, имаше още няколко играчи на или около моята възраст. Направи от нас едно цяло и ни превърна в световни шампиони. Много съм му благодарен за всичко, което е направил. Чувството е невероятно. Сър Алекс е най-добрият мениджър, който е имало някога. Огромна чест е, че видя в мен талант и ме привлече на "Олд Трафорд". Лично ме докара на стадиона. Спомням си, че бях притеснен. Той обаче ме предразположи и направи така, че да се чувствам комфортно", коментира Рууни пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

"Имаше доверие към мен, след като ме привлече от Евертън, спомня си още капитанът на "червените дяволи". - Алекс Фъргюсън е невероятна личност и мениджър. Всеки може да види начина, по който гори във всеки мач. Помогна ми много да стана това, което съм в момента. Той бе от огромно значение за клуба."