Легендата на Реал (Мадрид) Уго Санчес съжалява, че Анхел ди Мария вече не е футболист на клуба. Както е известно, аржентинецът бе продаден на Манчестър Юнайтед. Много бързо той се превърна в любимец за феновете, а вчера отбеляза виртуозно попадение при загубата с 3:5 от Лестър. Негов втори гол във Висшата лига в едва третия му двубой. Санчес съжалява и за раздялата с Шаби Алонсо, който премина в Байерн.

"Трудно мога да кажа отстрани как точно се е отразила на Реал (Мадрид) раздялата с Ди Мария и Алонсо. Но ако финансовото положение на клуба не е балансирано, много е трудно да харчиш без да продаваш. Ако трябва да купуваш, ще се наложи да се лишиш от някого. Това сочи математиката, но не по-малко е значението на управлението.

Предполагам, че Ангелоти е искал и двамата да останат. Преди всичко аржентинецът, защото все пак разполага с няколко играчи, които могат да заменят Шаби. Анхел е един от най-добрите футболисти в света и е дал много за Реал. Финансовата стабилност обаче е преди всичко", коментира Санчес.

"Не мога да кажа дали Ди Мария е искал да си тръгне, защото не се е чувствал значим за клуба. Аз обаче съм почитател на хубави футбол, а той е един от най-добрите в света", добави 56-годишният мексиканец, който игра на "Бернабеу" от 1985 до 1992 и вкара 164 гола в 207 мача.