Втородивизионният Уигън поднесе голямата изненада на 1/4-финалите в турнира за ФА Къп. 5-кратният победител в надпреварата Манчестър Сити беше изхвърлен, след като допусна загуба с 1:2 на собствения "Етихад Стейдиъм". С отпадането си "гражданите" се простиха с възможността да се борят за втора купа този сезон след спечелването на турнира за Купата на Лигата. Миналата година във финала на състезанието Уигън отново надви милионерите, като спечели трофея след успех с 1:0.

Домакините проспаха първите 45 минути, в които Уигън стигна до гол от дузпа в 27-ата минута. Жорди Гомес застана зад топката и матира Костел Пантилимон за 1:0. Ударно пък започна втората част, в която в самото начало Джеймс Пърч удвои аванса на гостите.

Оттук до края срещата се пренесе пред вратата на Уигън. Поредица от пропуски белязаха втората част. Не само преди гола на Самир Насри в 68-ата минута, но и след него. При попадението пък останаха съмнения за засада, след като Лескът бе зад защитата и точно пред Скот Карсън.

Гредата също спомогна на гостите авансът им да не бъде заличен и да се класират за следващата фаза. А на полуфиналите Уигън ще играе срещу Арсенал, след като днес бе теглен жребият. Другата двойка е Хъл Сити - Шефилд Юнайтед.