Уигън победи втородивизионния Милуол с 2:0 на „Уембли” и стана първият финалист във ФА Къп този сезон. Головете за успеха на Латикс вкараха Шон Малоуни (25) и Калъм Макманаман (78), които класираха тима си за исторически първи финал в турнира.

Възпитаниците на Роберто Мартинес започнаха по-активно, но вратарят на Милуол Дейвид Форд се отличи с две страхотни спасявания, преди да дойде 25-ата минута. Тогава Аруна Коне направи страхотен пробив, преодолявайки трима противникови бранители, след което центрира отляво, а Шон Малоуни засече от въздуха за 1:0 в полза на Уигън. В самия край на първата част Форд се намеси решително, избивайки удар на Жорди Гомес.

След почивката Милуол натисна и първо Хенри застраши вратата на Уигън от пряк свободен удар, след това Киог се озова в добра позиция. В крайна сметка Шарнер изчисти, а при последвалия корнер удар с глава на Шиту рикошира в бранител на Уигън и мина на сантиметри над гредата. В 69-ата минута играчите на Милуол претендираха за дузпа, след като топката срещна ръката на Шарнер след центриране на Киог, но наказателен удар не последва.

В 78-ата минута "лъвовете" от Лондон допуснаха втори гол, дело на Калъм Макманаман, който бе изведен по превъзходен начин от Жорди Гомес, след което преодоля Форд за 2:0 в полза на Латикс. В заключителните минути феновете на Милуол успяха да си спретнат бой, а малко след това един от тях взе полицейска фуражка, която показа на приятелите си.

Съперник на Латикс в битката за трофея на 11 май ще бъде победителят от втория полуфинал между Челси и Манчестър Сити, които ще играят утре от 18:00 часа пак на „Уембли”.

Милуол - Уигън 0:2
0:1 Шон Малоуни (25), 0:2 Калъм Макманаман (78)