Бившият треньор на Динамо (Киев) Йожеф Сабо се изказа изключително остро срещу българските наставници, подвизаващи се в Украйна. Специалистът, който е от унгарски произход и е бивш играч на Сборная, даде интервю пред “Украински футбол”.
 
“Винаги съм бил против наплива на чуждестранни треньори в Украйна. Виж, ако те имат солидна визитка и богат опит, няма проблем. Забележете обаче какво се случва. Ангел Червенков отново пое Севастопол, след като първият му престой в клуба беше провал. Резултатите му бяха доста разочароващи. За какви заслуги той пак бе назначен за треньор на отбора?”, пита 73-годишният специалист, който често коментира футболни въпроси в украинската преса.
 
“Същото се отнася и за Николай Костов, който вече е водил три украински тима. Сега е начело на Таврия, но аз съм песимистично настроен. Тези български треньори не идват сами в нашия футбол. Те си водят и екип, за което трябва да се плащат много пари. Сигурен съм, че нашите безработни треньори ще се справят по-добре от българите. Бих искал да задам един риторичен въпрос – нима българското първенство е толкова силно, че вземаме треньори от тази страна?!”,  казва още Сабо, извел Динамо (Киев) до две шампионски титли и две купи на страната.  Той е считан за един от най-добрите наставници в историята на Украйна (водил е три години и националния отбор) и е носител на званието “заслужил треньор”.