Бившият младежки национал на Украйна Денис Шелихов е преплувал река Тиса, за да се озове в Румъния, а оттам е отишъл в Беларус, за да избяга от мобилизация на фронта във войната срещу Русия.

Новината беше съобщена от каналът „Mash“ в „Телеграм“. Според информацията 35-годишният вратар е подписал с беларуския Славия Мозир. Счита се, че той дълго е подготвял бягството си, тъй като в продължение на два месеца е ходил да плува в реката с плавници.

„Това са предположения. Изглежда източниците на информация знаят по-добре“, коментира самият Шелихов пред изданието Sport-express.ua.

Според „Mash“ договорът на вратаря с Виктория (Суми) е изтекъл през лятото и тъй като вече не бил ангажиран с футболното първенство, е попаднал в списъците на предстоящите за мобилизация мъже.

Шелихов става титуляр на Днипро през сезон 2016/17, но през ноември е изместен от настоящия вратар на Реал (Мадрид) Андрий Лунин. През март 2020 г. Денис става играч на Николаев. Не се задържа дълго в клуба и сменя три отбора преди да се озова във Виктория (Суми) през 2023 г. През 2009 г. играе за младежкия национален отбор на Украйна.