Украйна се класира на бараж за място на световното първенство в ЮАР през 2010 г., след като в последния си квалификационен мач от Група 6 разгроми Андора с 6:0 като гост.

Шевченко откри за украинците в 23-ата минута, но до края на първото полувреме съотборниците му не успяха да реализират нов гол. Цели пет попадения паднаха през втората част, когато се разписаха Гусев, Ракитски, Селезньов и Ярмоленко, а Лима си вкара автогол.

С този успех, който е изравнен рекорд на Украйна за най-голяма победа в историята на националния отбор, тимът на Алексей Михайличенко зае второто място в групата и се класира на бараж. Първото място е за Англия, като „трите лъва” се бяха осигурили класиране на световното първенство още преди месец.

Трети в групата е Хърватия. Тимът на Славен Билич победи с 2:1 Казахстан като гост, но успехът се оказа незначителен заради триумфа на Украйна. „Ватрените” се надяваха на издънка на украинците, за да вземат второто място.

Огниен Вукоевич даде аванс на Хърватия още в 11-ата минута, но Хижниченко изравни в 27-ата минута. Нико Кранчар донесе победата с гол в добавеното време, но хърватите ще пропуснат световно първенство по футбол за първи път от 12 години. „Ватрените” играха на последните три мондиала./БЛИЦ