Украйна се класира на Евро 2024 в Германия, след като обърна Исландия с 2:1 във Вроцлав (Полша) във финален плейоф от поток "B" на квалификациите.

Исландия бе близо до попадение в 14-ата минута, когато Йон Торсейнсон намери пространство за удар от границата на наказателното поле и заби силен шут в левия ъгъл, но Андрий Лунин успя да спаси. Половин час игра след началото Алберт Гудмундсон направи страхотен пробив, измъкна се от украинската защита и стреля от границата на наказателното поле към левия ъгъл, като се разписа за 0:1. Девет минути по-късно изравнителен гол на Украйна не бе признат, след като Роман Йеремчук прати топката в мрежата, но се оказа, че е бил в положение на засада.

След почивката в 54-ата минута Украйна все пак успя да изравни резултата. Виктор Циганков пое топката на границата на наказателното поле и с брилянтен удар към десния ъгъл не остави шансове на вратаря – 1:1.

Украинците натиснаха и изпуснаха няколко положения в следващите минути, но логичното се случи в 84-ата. Георгий Судаков пусна към Михайло Мудрик, който засече без да се замисли с по-слабия си десен крак и с удар в долния десен ъгъл вкара за 2:1 и прати Украйна на Евро 2024!

Украйна ще играе в група "Е" на Европейското, в която ще срещне отборите на Белгия, Румъния и Словакия.