Бившият национален селекционер на Италия Марчело Липи може да поеме националния отбор на Украйна, пише в днешния си брой "Газета дело Спорт".
 
Световният шампион със "Скуадра Адзура" от Мондиала през 2006 година в момента е без работа, след като напусна представителния тим на родината си през лятото, след Световното първенство в Южна Африка.
 
Сеньор Липи вече обяви готовността си да води отново някой отбор, а името му се свързваше с тимовете на Рома, Ювентус и Милан.
 
Според последни информации от украинската футболна федерация вече са поканили италианския специалист да поеме представителния тим на страната, която е една от организаторките на Европейското първенство през 2012 година, заедно с Полша.
 
В момента украинците са водени от Юри Калитвинцев, който изпълнява ролята на временен национален селекционер. Той обаче може да бъде махнат от поста още след контролата с Швейцария, която ще се играе в сряда.
 
Някои от водещите италиански вестници смятат, че Липи ще има нова среща с хора от футболната федерация на Украйна през тази седмица в Женева и ще поеме отбора от след Нова година.