ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Украйна обърна като гост Босна и Херцеговина с 2:1 с късни голове в Зеница и се класира за финалния плейоф в поток "B", а за място на Евро 2024 ще спори с тима на Исландия, който спечели убедително с 4:1 срещу Израел в унгарската столица Будапеща.

Двубоят изобщо не се развиваше добре за гостите, които губеха в резултата до 85-ата минута, но в крайна сметка направиха впечатляващ обрат по пътя си към финалния плейоф за класиране на Европейското.

Босна и Херцеговина поведе в 57-ата минута, когато Амар Дедич стреля, топката рикошира в крака на Матвиенко и влетя във вратата на Андрий Лунин за 1:0. Домакините можеха да удвоят своята преднина в 82-ата минута. Миралем Пянич намери много добре Демирович в наказателното поле на Украйна, който бе сам срещу Лунин, но вратарят се намеси чудесно и спаси. Две минути по-късно Един Джеко отправи първия си удар през второто полувреме, но високо над напречната греда в аут.

Украйна успя да изравни резултата в 85-ата минута, когато Конопля центрира по земя в наказателното поле на Босна, където Яремчук засече топката и я вкара във вратата на Ибрахим Сехич за 1:1. Три минути след това Яремчук центрира в наказателното поле на Босна, където Артьом Довбик засече топката с глава и я прати във вратата на безпомощния Сехич за 1:2.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Дълбоко в добавеното време на срещата гостите организираха много добра контраатака, при която Михайло Мудрик получи топката на отлична позиция, но не успя да намери опразнената врата, а след намесата на играч на Босна топката излезе в корнер.

Исландия поднесе изненадата в полуфиналните плейофи, след като се разправи с Израел, печелейки с 4:1 мача, който се игра в Будапеща. Еран Захави изведе Израел напред в резултата с гол от дузпа в 31-ата минута. Исландия изравни резултата с първия гол на Алберт Гудмундсон в двубоя в 39-ата минута. Исландците успяха много бързо да поемат контрол върху мача и да поведат с 2:1 след попадението на Траустасон в 42-ата минута.

Израел остана с човек по-малко на терена, след като Рой Ревиво бе изгонен с директен червен картон в 73-ата минута. Седем минути след това израелците получиха правото да изпълнят дузпа, но Еран Захави стреля встрани от вратата на Исландия, пропускайки страхотна възможност за домакините. Алберт Гудмундсон направи резултата 3:1 в 83-ата минута, а в 87-ата оформи своя хеттрик и крайното 4:1 за "викингите".

В решаващия плейоф за Евро 2024 Украйна ще бъде домакин на Исландия, а мачът ще се играе на неутрален терен заради войната на територията на страната.

Поток "В":
21:45 часа Израел - Исландия 1:4
1:0 Еран Захави (31-дузпа), 1:1 Алберт Гудмундсон (39), 1:2 Арнор Ингви Траустасон (42), 1:3 Алберт Гудмундсон (83), 1:4 Алберт Гудмундсон (88)

21:45 часа Босна и Херцеговина - Украйна 1:2
1:0 Амар Дедич (56), 1:1 Роман Яремчук (85), 1:2 Артьом Довбик (87)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!