ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Важен човек в украинския футбол излезе с предложението националният отбор на Иран да бъде изваден от участие на Мондиал 2022. Световното в Катар стартира на 20 ноември. Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин написа в социалните медии, че персите трябва да бъдат отстранени от световното първенство, а мястото им да бъде заето от украинския национален отбор.

Палкин твърди, че иранците трябва да бъдат наказани заради факта, че снабдяват с оръжия и дронове руската армия, която на 24 февруари започна военна инвазия на украинска територия. Подобни призиви имаше и през последните месеци от страна на редица медии в страната, но за първи път такова предложение идва от сериозен футболен човек в Украйна.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

„Докато ръководството на Иран ще се забавлява да гледа националния си отбор на световното първенство, украинците ще бъдат убивани от ирански дронове и ракети. Почти 250 такива дронове вече атакуваха мирните градове в Украйна. Всеки един от тях е произведен от доставен от иранските власти, а ирански инструктори обучават руската армия и ръководят изстрелването на дроновете, които разрушават домове, музеи, университети, офиси, спортни съоръжения и най-важното убиват граждани.“

„Сред жертвите има деца, които мечтаеха да видят собствения си национален отбор на световното първенство. Шахтьор (Донецк) призовава ФИФА и цялата международна общност незабавно да извади националния отбор на Иран от Мондиал 2022 заради участието на страната в терористичните действия срещу Украйна. Това ще бъде честно решение. Освободеното място трябва да бъде заето от Украйна, която доказа, че заслужава да участва на световното първенство. Въпреки неравностойното си положение спрямо останалите участници, ние играхме в плейофите с цялото си сърце. Подобно решение ще бъде исторически и спортно справедливо. Призовавам всички да окажат натиск на футболните ръководители. Достатъчно сме повтаряли грешката от Мондиал 2018 и да се крием за празнословието на аполитичната природа на спорта“, написа Палкин.

Както е известно, Иран е в Група „В“ на световното първенство в Катар, където са още Англия, САЩ и Уелс. Интересното е, че Украйна загуби с 0:1 именно от Уелс финалния плейоф за класиране на Мондиал 2022. Преди да стигнат до срещата с „драконите“, украинците елиминираха Шотландия с 3:1. Баражите се играха в началото на юни – три месеца след началото на войната.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК