Президентът на Байерн Ули Хьонес нападна УЕФА за наказанието на Франк Рибери, заради което французинът ще пропусне финала на Шампионската лига срещу Интер.

Хьонес обяви, че в УЕФА е пълно с италианци, които са заинтересувани от налагането на санкцията, докато Германия няма представители и Байерн е получил съвсем малка подкрепа.

По-рано тази седмица европейската футболна централа остави валидно наказанието на Рибери от три мача, което ще му попречи да играе на финала на Шампионската лига на 22 май в Мадрид. Байерн обяви, че ще отнесе случая до Спортия арбитражен съд.

“В УЕФА има твърде много италианци и те са заинтересувани. Съдията бе италианец и твърде много хора от тази страна са на важни постове. Няма нито един германец. Получихме малка морала подкрепа”, заяви Хьонес по време на церемония в Мюнхен в четвъртък вечерта.

Съдията, показал червения картон на Рибери в първия полуфинал срещу Олимпик (Марсилия), бе Масимо Бузака, но той е от Швейцария, а не от Италия. Президентът на Германската футболна федерация Тео Цванцигер е член на Изпълкома на УЕФА, контрира Хьонес агенция АП.