Президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес потвърди, че тимът ще привлече вратар през лятото и ще направи всички възможно да вземе този на Шалке 04 и националния отбор на Германия Мануел Нойер.

"Все още нямаме нови попълнения. В момента не можем да привличаме никой, защото трансферния прозорец е затворен. Това обаче не ни пречи да си правим планове за бъдещето, така че между другото смятаме да привлечем нов вратар. Мога да разкрия, че именно Мануел Нойер, за който питате, е един от набелязаните играчи", сподели 59-годишният Хьонес по време на дискусионно студио на немската телевизия SPORT1 (б.а. бившата DSF).

25-годишният Мануел Нойер, който е трансферна цел и на Манчестър Юнайтед, заяви през миналата седмица, че не желае да напуска Германия. Това определено навежда на мисълта, че ако не остане в Шалке 04, то почти сигурно ще премине в редиците на баварците.

В същото време Хьонес коментира и предстоящата тази вечер контрола на Бундестима срещу Австралия от 21:45 часа българско време в Мьонхенгладбах. "Аз лично мога да твърдя, че когато на тренировка първият отбор на Байерн играе срещу резервите, двубоят е по-силен от този между Германия и Австралия. Седем кръга преди края на сезона просто не може да се уговаря такъв мач. Тук не става дума за истински тест, а за пет милиона евро, които ще получи ГФС", заяви Хьонес, който е оптимист за бъдещето на Бундестима.

"Германия и Испания са над всички в Европа в момента. Според мен догодина титлата ще се реши именно между тези два отбора", добави още президентът на баварците /БЛИЦ