Българската футболна легенда Христо Стоичков може да бъде съден за клевета, ако до дни не се извини за думите си до седмица, пише edhdeportes.com.

През ноември миналата година Стоичков коментира футбола в Салвадор и индиректно обвини в кражба президента на местната футболна централа Хорхе Рахо.

Камата говори в ефира на "Унивижън Депортес", в която работи, по повод стачка на футболистите от националния отбор на Салвадор за по-добри условия за тренировки.
 
"Много беше тъжно. Направо ми се приплака, когато видях при какви условия тренират тези момчета. Отговорен за това е президентът на местната футболна асоциация. Те искат по-добри условия от родината, която защитават на терена. ФИФА им прати пари, за да си построят игрища, а въпросът е къде са отишли тези пари", каза тогава Стоичков.
 
От футболната федерация на Салвадор чакат Стоичков и шефовете му следващата седмица, за да се извинят и да поискат прошка от местния футболен бос Хорхе Рaхо.
 
През ноември Стоичков бе заплашен със съд, а поканата за гостуване до Салвадор изглежда последният шанс това да не се случи. 


sto.jpg