Фенове на английския Тотнъм са били брутално нападнати в Рим преди мача на техните любимци срещу Лацио (0:0) в Лига Европа късно снощи. Полицията арестува двама ултраси на Рома. Те са организирали кървавото нападение заедно с ултраси на Лацио.
 
Според италианските медии на арестуваните е повдигнато обвинение в убийство. Води се разследване срещу 15 от общо 30 маскирани нападатели, ранили 10 фенове на „шпорите”, от които 7 са закарани в болница
 
Според разследването на италианските власти атаката в локала The Drunken Ship не е била просто инцидент с радикални фенове на Лацио преди мача от Лига Европа срещу Тотнъм. Твърди се, че става въпрос за антисемитско нападение на различни групировки от Рим срещу привържениците на „шпорите”, сред които както е известно има множество евреи.
 
Президентът на Лацио Клаудио Лотито потчерта, че клубът и истинските му фенове нямат нищо общо с нападението. Той осъди атаката по най-строг начин, както и президентът на Италианската футболна централа Джанкарло Абете и кметът на Рим Джани Алемано.
 
„Това беше ужасно нападение на банда от луди и криминални лица”, обяви Алемано и увери, че градът също ще съди нападателите за нарушаване на имиджа му.