Домакинът на турнира за Купата на Азия Катар постигна втора победа в група А, след като се наложи с 1:0 над останалия с 10 души състав на Таджикистан.

Единственото попадение вкара Акрам Афиф в 17-ата минута след подаване на Али Алмоаз. Тимът на Таджикистан остана в намален състав в 79-ата минута чрез Амадони Камолов, който получи директен червен картон.

За таджиките като титуляр започна халфът на ЦСКА 1948 Парвиз Умарбаев, но остана на терена до 82-ата минута. Тогава хърватският треньор Петер Сегерт реши да пусне в игра още един нападател и вкара на мястото му Шервони Мабатшоев.

След успеха си Катар събира 6 точки и няма как да бъде изместен от първата позиция в група А. На втората позиция е Китай, който направи 0:0 с Ливан и има две точки и голова разлика 0:0. Таджикистан и Ливан са с по 1 точка, а трите тима след лидера имат шанс да продължат в елиминациите.

Воденият от бившия национален селекционер на Черна гора Миодраг Радулович тим на Ливан изпусна победата срещу китайците, след като два пъти техни играчи удариха горната греда. Преди почивката това направи Хасан Маатук, а след паузата се изяви и Хасан Срур.