Трогателен филм на Prime Video за треньора Свен Горан Ериксон ще види скоро публиката. В документалната лента популярният в цял свят швед се сбогува с живота, разказвайки за своето минало и безкрайните футболни преживявания.

75-годишният Ериксон е болен от рак на панкреаса и неведнъж е обявявал, че му остава съвсем малко време.

"Имах добър живот, да. Мисля, че всички се страхуваме от деня, в който животът свършва, когато умираме. Но смъртта също е част от живота. Трябва да се научиш да го приемаш такъв, какъвто е. Надяваме се, че накрая хората ще кажат: "Да, той беше добър човек", макар че вероятно не всеки ще каже това.

Надявам се, че ще ме запомните като позитивен човек, който се стараеше да дава всичко от себе си. Не съжалявай, усмихни се! Благодаря ви за всичко, треньори, играчи, публика.

Всичко беше фантастично. Грижете се за себе си, грижете се за живота си и го живейте. Сбогом!“, споделя той пред камерата.

Откакто се разболя, Свен прекара почти цялото си време в шведския си дом в Суне и се свърза отново със семейството си.

Заставайки до близкото езеро Фрикен,  той казва: „Красиво място, кара те да се успокоиш. Успокоява ме. Под планината там баща ми е израснал.

Право напред, това е Торнсби, където съм израснал. И Суне, където съм роден“.

Посочвайки езерото, Ериксон добавя: „Винаги съм смятал, че е чудесно място за спане. Пепелта ми може да бъде хвърлена във водата тук. Чувствам се като у дома си.”