Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че победата с 3:1 над Байерн в осминафинален реванш от Шампионската лига е доказателство за завръщането на „червените“ в елита на европейския футбол.

„През второто полувреме играхме много умно. На моменти ни се отдаваше да разбиваме организацията на Байерн още в самото начало на атаките. Абсолютно заслужена победа“, анализира Клоп.

Триумфът на мърсисайдци в Мюнхен означава, че на четвъртфиналите на Шампионската лига има четири отбора – Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Барселона, Ювентус, Порто и Аякс допълват Топ 8 на турнира през този сезон. Жребият е в петък.

„Няма значение кой ще ни се падне в следващата фаза. Момчетата ми обичат конкуренцията. Те се представят много добре срещу силни съперници и във важните моменти. Играта им срещу Байерн беше невероятна. Атакуващото ни трио се справи превъзходно, както и резервите. Днес подчертахме, че Ливърпул се завърна в топ нивото на европейския футбол“, допълни германският мениджър на мърсисайдци.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ