Финалната среща реванш между големите съперници Ривър Плейт и Бока Хуниорс в турнира Копа Либертадорес бе отложена с 24 часа. Континенталната федерация и ФИФА взеха това решение, след като фенове на Ривър нападнаха автобуса на Бока по пътя му към „Ел Монументал“ и раниха някои от играчите на гостуващия тим.

Двубоят ще се играе в неделя от 22:00 часа.

Встрани от целия хаос, който се създаде около провеждането на двубоя, любопитно е да надникнем какви цени на билетите се плащат за най-чакания мач в историята на южноамериканския клубен футбол.

Естествено и там, както в Европа, членовете на съответните фен клубове и хората с абонаментни карти са с предимство при закупуването на ценните талони.

Най-скъпите пропуски достигат цени от 2800 $, а най-евтини са тези от 800 $.

Тъй като „Ел Монументал“ е стадион на три етажа - висок, среден и нисък, цените за всеки един от тях са различни.

Цени на билети за Суперфинала в Копа Либертадорес:

„Високи“ места зад вратите – 800 $.

„Средни“ и „ниски“ места зад вратите – 1650 $

„Високи“ места с централно изложение (еквивалент са нашите сектори „А“ и „В“) – 1850 $

„Ниски“ места с централно изложение – 2600 $

„Средни“ места с централно изложение – 2800 $

Предполага се, че завишените цени са с оглед на настаналата инфлация, в която се намира аржентинската икономика в последните години.

След като срещата бе отложена, по улиците на Буенос Айрес настана хаос. В полицията са подадени десетки сигнали за нападения на фенове от крадци и дребни престъпници, които искат да се доберат до техните билети.

За сравнение билетите на последния финал в Шампионска лига в Киев – между Реал Мадрид и Ливърпул (3:1), имат следната ценова категоризация:

Централно изложения – 450 евро

Места зад корнерите – 320 евро

"Ниски" места зад вратите – 160 евро

„Високи“ места зад вратите – 70 евро

Пакет за възрастен и дете до 14 год.  – 140 евро